Hoe opvoeden?

Je wordt niet als ouder geboren! Daarom is het vanzelfsprekend dat er vragen ontstaan rond opvoeding. Bij Meander kids kan je je zorgen kwijt en écht gehoord worden. Vervolgens pakken we samen je situatie aan en geven we je opvoedingsadvies  gebaseerd op jaren ervaring en academische kennis.

Vraag een telefoongesprek aan.

De uitdaging van opvoeding.

Sinds 2013 heb ik al heel wat jonge onzekere ouders gezien waardoor ik mij hierop ben beginnen verdiepen. Ik heb vooral gezien dat het overaanbod aan informatie en het moeilijk kunnen filteren van deze informatieoverdracht, onzekerheid met zich meebracht. Ik wil effe g{​​​e}​​​​​​​​​​rust -stellen dat onzekerheid hoort bij ouderschap omdat angst, onzekerheid en ongerustheid een onderdeel is van opgroeien. Onze visie is dan ook om je mee te nemen op avontuur omdat je kan toezien dat de Meander van uw opvoedingsroute geen al te grote buitenbochten neemt.  We durven al snel, al dan niet onbewust, ons onzekere gevoel over te maken aan onze naasten.

Vraag een telefoongesprek aan.

“Door alle verschillende adviezen rond opvoeding en strekkingen en bemoeienissen, zie je dan uiteindelijk door het bos de bomen niet meer. Ik vind het heel knap dat jij met één enkele e-mail al zoveel duidelijkheid kan scheppen en de pijnpunten helder benoemen.”

Ann R.

De juiste grenzen voor mijn kind.

Ik wil mijn kind begrijpen en helpen. Als ik nu eens zou weten ‘hoe’.” Klinkt dit herkenbaar? Wij luisteren naar jouw verhaal, vragen en uitdaging. Aan de hand van jouw vragen stelt onze opgroeideskundige een specifieke begeleiding voor jouw situatie voor. Volledig op basis van onze visie.

Waarom is opvoedingsondersteuning belangrijk? 

Door ouders te ondersteunen bij eenvoudige vragen, vergroot de zelfstandigheid en vaardigheid om op te voeden. Dat maakt ouders weerbaar voor uitdagingen die zich in de toekomst kunnen voordoen. Wij hebben een jarenlange ervaring in het observeren en gericht zoeken naar manieren om een opvoedingsvraag op te lossen. Het is als ouder een uitdaging om een juiste aanpak te vinden voor een opvoedingssituatie, ook weet je als ouder dikwijls niet wat te streng of te lief is voor je kind. Iedere ouder wil het beste voor zijn spruit maar ieder kind heeft een specifieke aanpak nodig.

Lees over opgroeien in onze blog

Winkelwagen