De overgang naar ouderschap en deze taak op zich nemen is geen makkelijke taak. Deze verandering vraagt veel tijd en aanpassingsvermogen. De grootste drijfveer voor ouders tijdens het opvoeden is om hun kinderen gelukkig te zien. Dit is niet altijd vanzelfsprekend binnen een samenleving die continu verandert en kan samen met de drastische verandering veel stress veroorzaken. Het is dus normaal om naast de gevoelens van liefde en dankbaarheid in de ouderschap ook gevoelens van frustratie en uitputting te ervaren.  Ouders hebben een plaats nodig waar ze hun twijfels en ervaringen kunnen delen met andere ouders. Deze ontmoetingsmomenten creëren wij aan de hand van onze FIKA’s. Lees hier meer over via onderstaande link:

LINK BLOG FIKA

Goede zelfzorg zorgt voor een goede opvoeding.

Als ouder is het dus belangrijk dat je stil staat bij je eigen noden en hier ook ruimte voor maakt. Dit kan je doen door voldoende waardevolle ik-momenten in te lassen. Deze momenten zorgen voor innerlijke rust en verbinding.

Hieronder vind je drie manieren om aan zelfzorg te doen:

  • Maak tijd voor jezelf

Geniet van de kinderloze momenten en ga even alleen weg, met je partner of met vrienden. Probeer hier een vast ritueel van te maken, las elke twee weken een mama en/of papa avond in. Ook kan je deze momenten inlassen om een relaxende uitgebreid bad te nemen.

  • Doe bewust effe niks

Kom terug in balans met je innerlijk door gewoon niks te doen. Doe even je smartphone en pc weg, schuif de taken even aan de kant en kom op adem. Als helemaal niks doen toch niks voor jou is, kan je deze momenten koppelen aan een vorm van meditatie.

  • Blijf in beweging

In beweging blijven houdt je fit en geeft je meer energie. Zoek een sport die goed bij je past of ga net de uitdaging aan door steeds nieuwe dingen te proberen. Dit is een activiteit die je alleen kan doen maar ook samen met je kinderen. Zo maak je verbinding met jezelf én met je gezin.

We hopen je al wat verder te hebben geholpen met deze blog. Voor verdere vragen rond opvoeding en zelfzorg mag je altijd mailen naar: info@helpmijopgroeien.be

Deze blog is geïnspireerd door het artikel: ‘Voel je niet schuldig als je worstelt met ouderschap’ geschreven door Charlotte Schrooyen. Dit artikel, gepubliceerd door Sociaal.net, is gebaseerd op resultaten van een onderzoek met 37 moeders en 9 vaders.

    Support call aanvragen?

    Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.    Winkelwagen