Aan tafel!

Koken kan een hele opgave zijn rekening houdend met de voedingsdriehoek, bepaalde allergieën, enzovoort. In deze blog leggen we je uit hoe je eetmoment aan tafel makkelijker verloopt en je de keuze stress kan beperken over wat er op tafel komt. Veel lees plezier!

Werk met een weekmenu

Het kan soms als ouder en ook als begeleiding een hele uitdaging zijn om een maaltijd op tafel te toveren dat snel klaar is, makkelijk is om te maken, gezond is en dat je kind graag eet. Daarom werken wij op onze locaties met een jaarmenu die seizoensgebonden is. Je hoeft niet meer te piekeren over wat je moet maken en omdat de menu seizoensgebonden is krijgen de kinderen de kans om nieuwe ingrediënten te leren proeven en kennen.

Samen koken met je kind

Wij als begeleiding weten maar al te goed dat kinderen je niet met rust laten als je bezig bent. Ze vragen steeds wat je aan het doen bent en waarom. In plaats van je te frustreren aan de constante vragen kan je er een leer situatie van maken voor je kind. Zo kan je een ingrediënt waar je kind nog niet vertrouwt mee is zoals bv schorseneren of eender welk ingrediënt verwerken in een gerecht. Kinderen zullen niet zomaar nieuwe dingen eten uit wantrouw. Doordat je het ingrediënt laat zien en ook toont hoe je het verwerkt kan je dit gevoel van wantrouw wegnemen.

Wat als je kind het niet lust

Sommige kinderen eten alles wat ze op hun bord krijgen en anderen doen dit niet. Het is elk kind voor zich om uit te maken wat hij/zij wel if niet lekker vind. Vind je kind het niet lekker? Respecteer dit dan maar spoor je kind wel aan om te proeven bv ‘ Je hoeft de spruitjes niet allemaal op te eten maar ik wil wel dat je er 1 proeft’. Wil je kind absoluut niet proeven? Neem het dan weg en probeer het na een week of twee opnieuw.

Respecteer het als je kind zegt dat het genoeg heeft

Het is heus wel eens voorgevallen dat je kind na een paar happen zegt dat het genoeg heeft maar je weet dat ze binnen een uur terug bij je staan voor iets lekkers. Als je kind zegt dat het genoeg heeft respecteer je dit. Je kind forceren en vol proppen met eten is niet de oplossing en ook nog eens slecht voor de maag. Gooi het overgebleven eten niet in de vuilbak maar zet het even opzij zodat als je kind nog komt vragen voor eten je het bord kan terug geven.

Wat schaft de frigo? Wat wij teveel koken komt tot bij jou!

Zoals al gezegd is geweest kan het een hele opgraving zijn om gezond en gevarieerd eten op tafel te krijgen tijdens een drukke dag. Heb je geen tijd om iets te maken? Geen probleem! Je kan voor maar €2,50 een maaltijd reserveren voor je kindje in onze webshop die je kan afhalen op een van de locaties. Zo heb je snel een gezonde maaltijd voor je kleine kappoen. Super toch!

Klik door naar onze shop om je portie te reserveren! >> https://meanderkids.be/product/wat-schaft-onze-frigo-baby/

Winkelwagen