ScharrelPeuters

In de zomer van 2022 opende wij onze ScharrelPlek voor alle peuters met een ScharrelDrang omdat wij mee wilde bouwen aan fijne herinneringen. Hiervoor was de zomer van ‘22 ideaal! Want wat wij deden was niet nieuw. Voor de start van de bijzondere tijden in 2020 gingen wij al Scharrelen met heel wat peuters en kleuters op verschillende natuurdomeinen in Limburg en daarbuiten. Wij leerden de kinderen genegenheid ontwikkelen voor de natuur. Dit kan natuurlijk het beste door ze te laten experimenteren en ontdekken.

Alhoewel wij steeds met openarmen ontvangen werden in die natuurplekken voelde wij aan dat mogelijks een ouder in ’22 op zoek was naar een intiem plekje. Onze ScharrelPlek in Hasselt kreeg vorm! Iedere dag startte wij gezamenlijk met een gezellig moment waar we elkaar wat beter leerde kennen, waarna we de dieren op het terrein goedemorgen gingen zeggen. Er was van alles te ontdekken. Zo gingen we groentes kweken in onze eigen moestuin, bakte we zandtaartjes in de modderkeuken en gingen we op avontuur in de buurt. Lekker buiten bezig zijn, bij de dieren en de plantjes, zien wat de wereld te bieden heeft.

Wij gaven op onze plek ook ruimte aan het onverwachte. Zo werden wij allemaal verrast bij het ontdekken van baby konijntjes. Van mama konijn mochten alle peuters meekijken hoe het voederen in zijn werk ging. De kinderen, die hielden afstand en respecteerde de gezinstijd die de konijntjes nodig hadden.

Naast het Scharrelen waren er ook een aantal activiteiten die de dagen mee vorm gaven. Zo deden wij steeds Yoga met of zonder de Wobbels om op te balanceren. Maar was er ook Meester Haas die zintuigenles gaf en vierde wij regelmatig de verjaardag van onze handpopkippen.

Je merkt het, wij zorgde op onze plek ervoor dat de Scharrelende Peuters nieuwe uitdagingen en ervaringen aangeboden kregen. Niet onbelangrijke randvoorwaarden om goed op te groeien. Dankzij het moois dat de natuur te bieden heeft, kan je door éénvoudigweg buiten te vertoeven, heel wat van deze randvoorwaarden invullen. En de kinderen…

Die hebben weer heel wat mooie herinneringen om op terug te kijken! Daaaag lieve Scharrelende Peuters, tot een volgende keer!

    Winkelwagen