peer coaching | Concullega’s rond de FIKA.
€290,00
De passie voor Zweden en de ambitie om een sector te professionaliseren. Logisch dat Meander Pedagogisch Bureau kiest voor een FIKA!
Watte?
FIKA is een leermethode waarbij professionals met een vergelijkbare achtergrond werkuitdagingen bespreken. Het is een vorm van ‘peer coaching’, met andere woorden: coaching door gelijken.
Meander Pedagogisch Bureau nodigt je uit om met andere kinderdagverblijven een uniek verbindend moment te beleven in de eigen tuin van de kinderopvang. Dankzij het FIKA-vuur komen we tot verhelderende gesprekken die onze blik zullen verruimen en kennis zal verbreden vanuit elkaars ervaringen.
Het vuur zal ons warmte geven
Er zijn dekentjes aanwezig maar aangepaste kleding is een aanrader.
Hapje en drankje voor op & aan het vuur worden voorzien
Tevens ben je aanwezig met een groei gedachte en boeiende verhalen.
FIKA?
Een gebruik dat vooral in Zweden plaatsvindt! Gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. Ideaal dacht coach Geert toen hij een oplossing zocht om kinderbegeleiders, verantwoordelijken en organisatoren samen te brengen!
Praktisch:
Jij organiseert dit moment in jouw tuin!
Jij betaald de kost van de sessie en deelt deze door de aantal deelnemers. Uit ervaring weten we dat er minstens 10 collega’s aansluiten. Dit betekend een kost van 29 euro/persoon, wat relatief een lage kost is voor dergelijke coaching. De structuur is bekend door coach Geert, maar de inhoud is onbekend. Dit zal door de deelnemers bepaald worden en veilig begeleid door onze coach.
Kan dit ook voor mijn team?
Uiteraard, het thema van de Fika wordt in samenspraak bepaald.
Waarom nu?
Sinds 2013 organiseert Meander Pedagogisch Bureau coaching en opleiding voor kinderdagverblijven. Gezien onze ervaring en vooruitziend vermogen merken wij nu op dat ‘intervisies’ onder collega’s een evolutie zal zijn voor de sector. Dit merk je ook al op in andere [zorg] sectoren. Intervisie in de vorm van peer-coaching is een innovatief concept dat het kinderdagverblijf en zijn medewerkers zal versterken. Samenwerking onder kinderdagverblijven is samen met de innovatieve houding opgenomen in het beleidsvoerend vermogen in de kinderopvang.