Wat zijn de principes van een krachtgerichte organisatie?

Een krachtgerichte organisatie kent meerdere principes. Wij bespreken de vijf principes in deze les.

  1. Het geloof dat de medewerkers van betekenis willen zijn
  2. De focus ligt op talenten met sturing op gedrag
  3. Het aanreiken van realistische loopbaanstappen
  4. De werkrelatie tussen collega’s stimuleert persoonlijk leiderschap
  5. Samenwerken aan één doel in teamverband

Onderaan de video kan je een printbaar overzicht downloaden van deze les. TIP: druk deze af voordat je aan de les begint, zo kan je dit overzicht gebruiken om extra opmerkingen te schijven die voor jou van belang zijn.

Leiderschap in de kinderopvang stimuleren

Bij het bouwen aan een professionele organisatie zijn er verscheidene bouwstenen nodig die als fundamenten worden gelegd. Daarbij zijn een aantal pijlers nodig die ervoor zorgen dat de professionele organisatie stand houd. Als het ware zijn dit de pilaren die je “huis” ( de organisatie) recht houden. In dit lesje hebben wij de fundamenten gezien die je dient te bouwen. Wij hebben ook een module uitgewerkt om leiderschap te bevorderen in de kinderopvang. Hierbij focussen wij ons op de pedagogische groei die je kan realiseren met het team. Deze module is een praktisch gerichte module waarbij je tijdens de module concreet aan de slag gaat voor jouw werkcontext. Na het afronden van de module heb je een blauwdruk klaar die je onmiddellijk kan inzetten tijdens je werk.

Noteer deze mogelijkheid zodat je na deze module ons kan contacteren zodat wij je kunnen toe leiden naar deze leeromgeving.

De module ” de pedagogische groei…” heeft voor mij hét verschil gemaakt om mijn rol als leidinggevende te vervullen. Ondanks mijn Bachelor opleiding kwamen deze inzichten niet aan bod, je ervaart dat deze inzichten gebouwd zijn vanuit de praktijk en die bezorgen mij vandaag de mogelijkheden om meer groei te realiseren met het team in de kinderopvang.

– Laurian, leidinggevende kinderopvang